Sandor slash Ida – diskussionsfråga nr 1

Välj tre händelser i boken som du tycker är berättelsens viktigaste (utgå från det du har läst hittills), vilka väljer du? Varför? Motivera!

  (Var inte rädda för att diskutera med varandra)

  sandor1153.jpg
  Annonser

  6 Responses to Sandor slash Ida – diskussionsfråga nr 1

  1. Evelina skriver:

   En händelse som jag tycker är viktig är då Ida och Sandor får kontakt med varandra. Detta händer när Ida upptäcker att hon inte är ensam om att hata sitt liv, utan att det fanns nån mer som kännde det samma. Då började hon chatta med Sandor som sedan chattade tillbaka till henne. Jag tycker denna händelsen är viktig för att de genom att prata med varandra skapar en massa självförtroende hos varandra men även för varandra. Det var t.ex. Sandors förtjänst att Ida vågade ”örfila” Vanja som hon så länge iriterat sig på och det var t.ex. Idas förtjänst att Sandor vågade säga ifrån då Babak och Valle höll på mot honom.

   En annan händelse som jag tycker är viktig är då Ida oroar sig för sin mamma som är deprimerad. Den tycker jag är viktig för att det visar hur mycket Ida bryr sig om sin mamma och även hur mycket detta hjälper hennes mamma att återhemta sig från deprimeringen, vilket hon faktiskt gör en bit in i boken då hon bestämmer sig för att skaffa nytt jobb samt umgås mer med sin dotter som faktiskt hjäpt henne genom allt hela tiden.

   En tredje händelse som jag tycker är viktig är då de båda ljuger för varandra om vem de är. Det jag tycker är viktigt med denna händelsen är att visa hur svårt det kan vara att våga vara sig själv. Andledningen till att de båda ljuger är för att de är rädda för hur den andra ska reagera när den får veta vem den man snackar med egentligen är. Sandor tror t.ex. att Ida ska sluta gilla att snacka med honom om han berätter att han blir mobbad och han tror också att om Ida kommer tycka att han framstår som en tönt om han berättar saningen och vågar därför inte berätta som den utan ljuger och säger att han jämt är ute på discon och att han spela fotboll och har flickvän.

  2. Ernest skriver:

   1. en händelse jag tycker är viktig är den gången Ida kom hem och såg att mamma inte hade gjort något idag och varför gör inte ida något för att hjälpa sin mamma som t.ex. fixa en terapeft till hennes mamma för det brukar oftas hjälpa människor som är som hennes mamma. jag väljer den här händelsen för att det kan oftast bli så att det är barnen som kan bli förälder vissa sammanhang och det borde inte inträffas i en familj.

   2. en annan händelse jag tycker är viktig är den gången Sandor vill ha datorn så gick han runt lite i hallen och väntade på att hans pappa skulle sluta översätta böcker. till slut så undrar hans pappa vad Sandor gör där ute och de börjar prata och efter ett tag så märker sandors pappa att han inte vet så mycket om sin son och det är något vuxna måste göra för annars är man ingen bra förälder.

   3. en annan viktig händelse är den gången när det kommer en man som ska prata om homosexuallitet på sandors skola och alla börjar viska att sandor är bög ingen har rätt till att kalla någon för kränkande ord t.ex. bög för att det är fel att göra så men det är inget vi kan göra något åt för varje dag är det någon som kallar någon för t.ex. Bög, hora eller för fetto och det är fel.

  3. Nina skriver:

   Jag tycker nog att en av dem viktigaste händelserna var i början, när Ida var ledsen och kände sig ensam och såg Sandors inlägg i chatten. Då förstod hon att det finns andra som känner som hon. Fast dem båda är så olika har dem ändå så mycket gemensamt.

   En annan händelse tycker jag precis som Evelina är när både Sandor och Ida ljuger fö varanndra, dem vet förståss inte att den andra ljuger och tror på det den andra skriver, därför blir dem rädda att den andre ska tycka dem verkar tråkiga om dem skriver vilka dem egentligen är – så båda ljuger. Jag tror båda känner sig lättade av att höra att den andra ljugit. Då ljög dem inte ensamma, och den andra var inte alls lika perfekt som dem först trott.

   Jag tycker också en viktig händelse är när Ida har tjejkväll hwmma hoss sig och hennes kompisar Susanna och Theres är där. Dem dricker öl och provar kläder. hennes mamma ligger i rumemt bredvid och deppar, vilket Ida inte berättat för sina kompisar. Hon har naturligtvis ingen aning om att Sandor är i Stockholm och påväg hem til lhenne, så när det ringer på dörren tror hon att det är Lukas. När hon sedan ser att det är Sandor som står där blir hon väldigt förvånad och får inte fram ett ljud. Efter en liten stund kommer Susanna och Therese ut i hallen. Dem tycker antagligen att han är töntig, och börjar skojja med honom, sedan blir det mer likt mobbing. Ida bara sitter ner på golvet och tittar på, till sluts kriker hon åt dem att sluta. Efteråt måste hon ha skämmts och tyckt synd om Sandor.

  4. Theodora skriver:

   Jag tycker som Nina och Evelina att en viktig händelse är när när de ljuger för varandra. Jag valde den händelsen för att både Sandor och Ida skriver om sådant som de inte har. Sandor skriver att han har en tjej och att han är populär. Ida skriver att hon inte har så många vänner och att hon bor på landet med massor av hästar.

   En annan viktig händelse var när Sandor hälsar på Christina på sjukhuset. Där hon berättar för Sandor varför hon ligger där och att hon uppskattade att Sandor kom och hälsade på. Jag tyckte att den här händelsen var viktig för att Sandor visar att han bryr sig om andra med en omtanke. Och för att när man läsr så hörs det på Christina att hon verkligen gillar Sandor. Han var glad att just han kom.

   En annan också viktig händelse var när Sandor tar insiativet när han är i Stockholm att gå hem till Ida. Men när han är där så blir han kränkt av Idas kompisar. Då tror jag att han tänkte att det var en idiotisk sak att komma hit, Ida är inte alls den som hon skrev att hon var. Jag tycker att den här hndelsen var viktig för att det är den nedgången i deras relation. Och sen så älskar jag den delen när de ser på varandra och tänker olika saker om varandra. det blir som om ögonblicket går i slow motion. Allt blir tyst och de ser bara varandra. Ingen sorg, ingen smårta, ingen oro inget står ivägen för detta ögonblicket. Tiden bara stannar.

  5. Right here is the perfect site for everyone who would like to find out about this topic.
   You know a whole lot its almost hard to argue with you (not that I actually will need to…HaHa).

   You certainly put a brand new spin on a subject which has been discussed for many years.
   Excellent stuff, just wonderful!

  6. minstint skriver:

   Excellent blog you have here.. It’s hard to find quality
   writing like yours nowadays. I honestly appreciate people
   like you! Take care!!

  Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Google+-foto

  Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  w

  Ansluter till %s

  %d bloggare gillar detta: